13:23 / 04.02.2021.

Autor: HRT

Kada ne može s publikom, Tamburaški orkestar HRT-a koncerte s gostima snima

Siniša Leopold u razgovoru s Gordanom Ćelićem za emisiju Dobro jutro, Hrvatska

Siniša Leopold u razgovoru s Gordanom Ćelićem za emisiju Dobro jutro, Hrvatska

Foto: HRT / HRT

U nedjelju, 7. veljače od 18 sati, u Studiju Anton Marti, bez publike, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera održat će se koncert Đanija Stipaničeva i Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT), uz gošću Renatu Sabljak. Bit će to nešto drugačiji koncert od svih dosadašnjih, mnogobrojnih suradnji.

Neizvjesnost i izazovi koncertiranja u uvjetima pandemije razlog su zašto se koncert održava bez publike, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. No to ne znači da slušatelji i gledatelji HRT-a neće moći uživati u njemu. Koncert će se zabilježiti i za radio i za televiziju.


O tome što pripremaju za prvi ovogodišnji koncert iz ciklusa U ozračju tambure, otkrio je maestro Siniša Leopold za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.


- Pripreme za još jedan koncert u 20. koncertnoj sezoni su u tijeku. Na redu je naš redovni, zapravo i najčešći gost – Đani Stipaničev koji će se predstaviti sa svojim sjajnim repertoarom.


- Đani će, kao što i inače izvodi diljem Hrvatske i svijeta, izvesti neke od sjajnih dalmatinskih, slavonskih i kajkavskih hrvatskih evergrina - Zvona moga grada, Cvijet čežnje, Vužgi, vužgi…


Da bi se poštovao razmak među sviračima, Tamburaški orkestar HRT-a neće svirati u svom uobičajenom koncertnom prostoru (Studio Bajsić) nego se seli u najveći studio HRT-a, Studio 10.


- Da bi koncert bio još ljepši, imat ćemo i dragu gošću – Renatu Sabljak koja s Đanijem surađuje već više od 20 godina kako u njihovom matičnom kazalištu Komedija tako i na raznim pozornicama. Kroz koncert će nas, već uobičajeno, voditi Ljiljana Vinković.


Koncert će biti emitiran u jednom od termina rezerviranim za koncerte Hrvatske televizije i Hrvatskog radija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!