Koncert u čast Krunoslava Kiće Slabinca

11:46 / 21.10.2021.

Autor: DJH/Krešo Volarević/HRT

Krunoslav Kićo Slabinac i Tamburaški orkestar HRT-a

Krunoslav Kićo Slabinac i Tamburaški orkestar HRT-a

Foto: Marija Štilinović / HRT

Ove sezone koncertni ciklus U ozračju tambure Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT) započet će u nedjelju, 24. listopada u 20 sati u studiju Zvonimir Bajsić. Na tom prvom koncertu, izvedbom najljepših evergreena, prisjetit ćemo se, uoči prve godišnjice odlaska, glazbene legende koja nas je prerano napustila – Krunoslava Kiće Slabinca. 

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold odaju mu počast prisjećanjem na njegov opus, i to u izvedbama vrsnih solista – Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Zrinke Posavec, Stanka Šarića, Borisa Ćiru Gašparca i Antuna Stašića (violina).

Kako teku pripreme za koncert koji se snima za potrebe televizijskog programa, a moći će se pratiti u izravnom radijskom prijenosu na Prvom programu Hrvatskog radija (HRT – HR1), HRT - Radio Osijeku te Glasu Hrvatske provjerila je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska.

- Prošla je već godina dana od kada nas je veliki Kićo napustio. Njemu u spomen uz jake vokalne snage prisjetit ćemo se dragog Kiće, njegovih divnih pjesama, brojnih hitova. Vjerujem da će publika itekako uživati u Kićinim uspješnicama koje su ostale za sva vremena. – kazao je maestro Leopold.

- Osjećam jednu veliku prazninu… U svakoj pjesmi, čak i samo na probama, osjeti se jaka emocija. Imao sam sreću da sam Kiću mogao zvati svoji prijateljem i baš stvarno nedostaje i fali… Ovo što radimo u nedjelju je slavljenje njegove velike, velike ostavštine koja je i veća nego sam mislio. Odrastajući s roditeljima Slavoncima, Kićine pjesme u svim izdanjima – tamburaškom, zabavnom, rock, bile su nam kao soundtrack u kući. Ne možemo nikada kao on, ali se nadam da ćemo koncert odraditi njemu dostojno – iskren je bio Jacques Houdek.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID-potvrde uz prethodnu najavu na e-mail adresu glazba.hrt@hrt.hr ili na broj telefona 01/634-3549, najkasnije do petka 22. listopada, radnim danom od 9 do 14 sati. Prijave primamo do popunjenja slobodnih mjesta. Do ulaska u studio Bajsić nošenje zaštitne maske je obavezno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!