00:08 / 15.10.2018.

Autor: HRT

Krunoslav Kićo Slabinac oduševio pun Bajsić

Krunoslav Kićo Slabinac ispred Tamburaškog orkestra HRT-a (Foto: Marija Štilinvoić/HRT)

Krunoslav Kićo Slabinac ispred Tamburaškog orkestra HRT-a (Foto: Marija Štilinvoić/HRT)

Foto: - / HRT

Prvi koncert iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestara HRT-a održan je u punoj dvorani studija Zvonimir Bajsić na zagrebačkom Prisavlju. Gost večeri bio je legenda hrvatske glazbene scene Krunoslav Kićo Slabinac.
Prvi koncert iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestara Hrvatske radiotelevizije (HRT) održan je u punoj dvorani studija Zvonimir Bajsić na zagrebačkom Prisavlju.

Gost večeri bio je legenda hrvatske glazbene scene Krunoslav Kićo Slabinac. Orkestrom je ravnao dugogodišnji šef dirigent Siniša Leopold, a glazbena gošća bila je Ivana Kindl.

Koncert je protekao u odličnom raspoloženju prvenstveno zahvaljujući Kići koji je osim pjesmom publiku u dvorani, ali i slušatelje Prvog programa Hrvatskog radija (HRT – HR1), zabavljao pričanjem svojih  anegdota i viceva. Otpjevao je svoje mnoge tamburaške hitove (Slavonski bećarac, Slavonijo, ja sam tvoje dijete, Tamburaši, samo svirajte, Nije moja duša prazna, Otiš'o je s mirisima jutra, Ako zora ne svane, Teku dani, teku cajti, Inati se Slavonijo). Početka svoje bogate karijere prisjetio se pjesmom Plavuša, prvom ljubavnom pjesmom koju je napisao i pravim rock and roll hitom Rock Around The Clock.   

Šokica, rođena Požežanka zvana Glas, višestruka dobitnica nagrade Porin, Ivana Kindl otpjevala je pjesmu Podragaš lasi – popevku Krapinskog festivala na kojem je i Kićo čest i rado viđen gost te uspješan autor te Pjesmu Zagrebu.

Nakon službenog djela pravo oduševljenje izazvala je pjesma Hajde Kato, hajde zlato  koju su Ivana i Kićo izveli u duetu, a nakon izvedbe sjajne pjesme koja je obilježila Kićinu karijeru Svirci moji  koncertu je morao doći kraj.

Ovim koncert  Krunoslav Kićo Slabinac započeo je proslavu 60. godišnjice svoje bogate i uspješne karijere koju je počeo pjevajući rock. Malo je pjevača u svijetu s toliko bogatom i raznovrsnom karijerom. Od rocka do bećarca, od svjetskih evergreena do hrvatskih antologijskih pjesama koje su obilježile brojne generacije na našim prostorima. Kao nenadmašni izvođač – kompletan showman – i kao autor osebujnog stila, Kićo je ostao svoj i jedinstven,  ističe Siniša Leopold. A Kićo kaže da mu nije žao što ima već toliko godine nego što su brzo prošle.


Koncert se mogao pratiti u izravnom radijskom prijenosu na Prvom programu Hrvatskog radija (HRT – HR1) kao i putem mobilnih uređaja, tableta i računala pomoću HRTi usluge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!