17:12 / 29.03.2018.

Autor: HRT

OTKAZAN koncert Krunoslava Kiće Slabinca i Tamburaškog orkestra HRT-a 22. travnja

-

-

Foto: - / -

Odgađa se gostovanje jednog od naših najpoznatijih pjevača zabavne i tamburaške glazbe, Krunoslava Kiće Slabinca uz Tamburaški orkestar HRT-a.

Jedan od naših najpoznatijih pjevača zabavne i tamburaške glazbe, Krunoslav Kićo Slabinac, zbog problema sa zdravljem morao je otkazati nastup uz Tamburaški orkestar HRT-a i maestra Sinišu Leopolda. Želimo mu brzi oporavak!

Glazbenik u čijim su interpretacijama zaživjele i do danas ostale omiljene brojne pjesme, u rasponu od rocka preko zabavnih do narodnih i tamburaških, glazbenu karijeru počeo je u rock bendovima; s Dinamitima je doživio prve uspjehe u karijeri. Nakon stanke zbog služenja vojnog roka, posvetio se solo karijeri izvodeći, u zagrebačkim klubovima, uglavnom hitove Toma Jonesa i Elvisa Presleya. Bila je to odskočna daska za nastupe na festivalima zabavne glazbe; prvi put nastupio je na Splitskom festivalu 1969. Slijedili su Opatijski festival te predstavljanje Jugoslavije na Eurovizijskom natjecanju u Dublinu 1971. Niz tadašnjih uspjeha okrunio je hitom, vlastitom skladbom, Zbog jedne divne crne žene, te dosegao status jednog od najpopularnijih pjevača tadašnje države. Nakon boravka u SAD-u 1970-ih, usmjerio se više na narodnu glazbu, gdje je također ostvario važne uspjehe, ovjekovječivši neke od najljepših slavonski i tamburaških skladbi. Tijekom karijere duge gotovo pola stoljeća, surađivao je s brojnim autorima, pa njegove pjesme potpisuju Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Mario Mihaljević, Arsen Dedić, Maja Perfiljeva, Drago Britvić, Željko Sabol, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić i drugi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!