14:48 / 18.01.2018.

Autor: HRT

Pjesme našem gradu u ozračju tambure

Tamburaški orkestar HRT-a

Tamburaški orkestar HRT-a

Foto: Domagoj Kunić / HRT

Na još jednom koncertu u ciklusu "U ozračju tambure", Tamburaškom orkestru HRT-a i maestru Siniši Leopoldu pridružili su se brojni afirmirani i mladi glazbenici te pjesmom oživjeli duh staroga Zagreba.

Nedjelja, 25. veljače 2018. u 20 sati
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Pjesme našem gradu

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent
Gosti: Stjepan Lach, Gordana Marković, Kvartet Gubec, Mia Ćaćić, tuba, Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Elvira Voća, Stjepan Jimmy Stanić

Još jedan koncert Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije iz ciklusa U ozračju tambure održan je u studiju HRT-a Zvonimir Bajsić. U studiju punom publike Orkestar i gosti izveli su najljepše pjesme posvećene gradu Zagrebu.

Dirigent Siniša Leopold na jednom je mjestu okupio Stjepana Lacha, Gordanu Marković, Kvartet Gubec, legendarnog Stjepana Jimmyja Stanića, Miju Ćaćić na tubi, Renatu Sabljak, Đanija Stipaničeva i jedinstvenu Elviru Voću. Kroz koncert je vodila Ljiljana Vinković.

Zagrebačka promenada, Pjesma Zagrebu, Golubovi, Zagreb, Zagreb... samo su neke od brojnih pjesama, šlagera i šansona, posvećenih Zagrebu koje pobuđuju nostalgiju i griju srce. Mnoge od njih javnosti su prvi put predstavile današnje legende hrvatske glazbene scene kao što su gosti sinoćnjeg koncerta, Elvira Voća i Stjepan Jimmy Stanić. Tamburaški orkestar HRT-a na gotovo svakom nastupu predstavlja i dio glazbene baštine koja govori o Zagrebu, pa su tako i sinoć 'duh staroga Zagreb' prizvali dobro znanim pjesmama. Pjevačke legende te afirmirani, ali i mladi talentirani glazbenici zapjevali su stare i nove zagrebačke uspješnice. Upravo u njihovim interpretacijama, duh starog Zagreba oživio je u novom ruhu – u aranžmanima za tambure. Rijetko koji grad u svijetu je opjevan s toliko lijepih pjesama kao Zagreb. Brojni pjesnici i glazbenici stvarali su svoja djela nadahnuti ljepotama našega glavnoga grada, a pjesme koje pjevušimo desetljećima i koje je narod prigrlio srcu, ostale su kao trajno nematerijalno vlasništvo budućim generacijama, ističe maestro Leopold.

Svi oni koji nisu stali u studio Bajsić, snimku koncerta moći će uskoro pogledati u programu Hrvatske radiotelevizije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!