14:36 / 25.04.2016.

Autor: HRT

Putovanje Mediteranom u ozračju tambure

Tamburaški orkestar HRT-a i gosti (foto: Dinko Bažulić)

Tamburaški orkestar HRT-a i gosti (foto: Dinko Bažulić)

Foto: - / HRT

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold na svojemu pretposljednjem ovosezonskom koncertu iz ciklusa "U ozračju tambure" uz goste su izveli neke od najljepših talijanskih, francuskih, grčkih, ali i hrvatskih melodija.
Nedjelja, 24. travnja 2016.
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent
Gosti: Renata Sabljak, Ivo Gamulin Gianni, Tvrtko Stipić, Đani Stipaničev, Nikša Radovanović, Radovan Prstačić, Julije Njikoš, Marjan Krajna, Filip Novosel

Ljiljana Vinković, voditeljica

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold na svojemu pretposljednjem ovosezonskom koncertu iz ciklusa U ozračju tambure dočarali su istinsko mediteransko ozračje nekima od najpoznatijih i najljepših talijanskih, francuskih, grčkih, ali i hrvatskih melodija. Kancone, šansone, pjesme i instrumentale sjajno su dočarali i brojni gosti, vrsni vokalni umjetnici Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Tvrtko Stipić, Nikša Radovanović, Ivo Gamulin Gianni i Radovan Prstačić, te instrumentalni – Filip Novosel koji je kao solist nastupio na braču, te Marjan Krajna i Julije Njikoš koji su na harmonici odnosno klavijaturi obogatili zvuk orkestra.

Pred brojnom publikom u Studiju Bajsić nizali su se glazbeni prizori talijanskog juga kroz instrumentale kao što su Tarantella i Tarantella napoletana, grčki ples Sirtaki i skladba Djeca Pireja te trogirska Kvadrilja, kao i kroz stihove uglazbljene u 'vječne melodije' talijanskih, mahom napuljskih kancona Parlami d' amore, Mariù, Funiculì, funicula, Santa Lucia, Mamma, Vivo per lei, Chitarra romana, Torna a Surriento, Caruso u sjajnim vokalnim interpretacijama Tvrtka Stipića, Nikše Radovanovića, Ive Gamulina Giannija, Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak. Podsjetnik na francusko bogatstvo šansona pružio nam je Radovan Prstačić u hitu Nathalie, a hrvatski evergreeni La musica di notte u obradi i solističkoj izvedbi Filipa Novosela na braču, Nono, dobri moj nono koji je otpjevala Renata Sabljak i legendarna Galeb i ja u izvedbi Đanija Stipaničeva zaokružili su večer divnih melodija, bel canta, blistavih aranžmana i skladne suradnje solista i Tamburaškog orkestra HRT-a te maestra Leopolda. No  večer time nije završila; raspoloženoj publici pružili su još dva dodatka: O sole mio te Napitnicu iz Traviate Giuseppea Verdija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!