14:56 / 31.10.2017.

Autor: HRT

"Veselo je društvo naše" u ozračju tambure

-

-

Foto: - / -

Novi koncert iz ciklusa "U ozračju tambure" ugostio je Šimu Jovanovca, Ženski vokalni ansambl Trešnjevčanke i Kvartet Gubec donio koji su u veselom raspoloženju izveli poznate tradicionalne vinske pjesme iz raznih krajeva Hrvatske.

Nedjelja, 12. studenoga 2017. u 19 sati
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Veselo je društvo naše

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent
Gosti: Šima Jovanovac, Ženski vokalni ansambl Trešnjevčanke, Kvartet Gubec

Martinje ili blagdan svetog Martina u našim krajevima tradicionalno je obilježen pučkim obredima i veselicama te krštenjem mladoga vina. Na programu 'martinjskog koncerta' Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda bile su poznate tradicionalne vinske pjesme iz raznih krajeva Hrvatske, među kojima su Pod brajde, Vužgi, Drugu lojtru bum donesel, Jesensko kopanje, Berem grožđe i crno i bilo, Kad čuješ tambure, Oj rakijo, Pod starim krovovima, Mi smo dečki... U izvedbama, Tamburaškom orkestru HRT-a pridružili su se Šima Jovanovac, te Ženski vokalni ansambl Trešnjevčanke i Kvartet Gubec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!