13:07 / 01.06.2018.

Autor: HRT

Radionica Dinke Migić-Vlatković

Foto: Marija Štilinović

Foto: Marija Štilinović

Foto: - / -

Od 5. do 7. lipnja, gošća Zbora HRT-a bila je Dinka Migić-Vlatković, psihologinja, prihoterapeutkinja i savjetnica, specijalistica za rad s glazbenicima na problemima koji prozlaze iz njihove prakse.

5. - 7. lipnja 2018. od 10 do 14 sati
Dvorana Rab, City Plaza Centar

Radionica Dinke Migić Vlatković za Zbor HRT-a

Stres, nervoza, trema, gubitak kontrole i koncentracije – sve su to problemi s kojima se redovito susreću svi oni koji nastupaju pred publikom, na pozornicama. Dinka Migić-Vlatković, psihologinja, prihoterapeutkinja i savjetnica, specijalizirala se upravo za rad s glazbenicima na problemima koji proizlaze iz njihove prakse.

Rođena u Zagrebu, stekla je srednjoškolsko glazbeno obrazovanje kao violinistica, a diplomirala je pravo, psihologiju i književnost na Sveučilištu u Zagrebu. Preselivši se u Berlin, osim kao radijska novinarka, počela je raditi i kao menađžerica svojemu suprugu, hornistu Radovanu Vlatkoviću. Također se usavršavala kao sistemski savjetnik i obiteljski terapeut na Školi Paracelsus u Münchenu, da bi potom specijalizirala mentalni trening i trening za glazbenike, učitelje i profesore te stekla licencu Bournout and Stress Management Consultant.

Održava radionice i predavanja širom svijeta, mahom za glazbenike, a u Zagrebu je bila gošća Zbora HRT-a te održala radionicu od 5. do 7. lipnja, obuhvativši sljedeća područja: znanstveno proučavanje psiholoških faktora koji su povezani s izvedbom i vježbanjem, upoznavanje psihičkih procesa i ponašanja s ciljem njihova razumijevanja, prevencije i kontrole, upoznavanje i primjena raznih metoda samospoznaje i kontrole u specifičnim okolnostima glazbene izvedbe, analiza kognitivnih procesa i interakcije psihičkih i tjelesnih reakcija, integracija perceptivnih i motoričkih procesa, vježbe koncentracije i pažnje, tehnike relaksacije… 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!