Božić u svijetu: Zbor i Jazz orkestar HRT-a

22.12.2021.

16:05

Autor: HRT

Božić u svijetu: Zbor i Jazz orkestar HRT-a

Božić u svijetu: Zbor i Jazz orkestar HRT-a

Foto: HRT / HRT

Subota, 25. prosinca u 19.07

HTV2


Kako su nastale popularne pjesme Jingle Bells i Let it Snow, što se radi na badnje poslijepodne u Švedskoj, a što na večer u Estoniji, kako izgleda božićna večera u Ukrajini, a što mora biti na stolu u Francuskoj, kako djeca u Brazilu očekuju Djeda Božićnjaka, tko budi djecu na božićno jutro u Venezueli, tko dijeli darove u nordijskim zemljama, a tko u Italiji i Španjolskoj i što se pjeva pri tome… Sve to otkrivaju nam Zbor i Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera uz brojne goste, na Božić na Drugom programu Hrvatske televizije.


Uz Massima, Valentinu Fijačko Kobić, Marka Tolju, Albu Nacinovich, Lazara Amed Hierrezuela Zumetu i Sabrinu Hebiri te soliste Zbora HRT-a, povest će nas na božićni put oko svijeta pjesmom na različitim jezicima koje ne moramo znati, no čiju poruku će razumjeti svaki čovjek otvorena srca. A kako je kod kuće najljepše, put oko svijeta zaključit će najljepše hrvatske božićne pjesme.


Pridružite nam se i vi, zagrlite se, volite se, neka je vama i vašim bližnjima blagoslovljen i čestit Božić!

Voditeljica: Iva Šulentić

Scenarist: Alen Đurica

Scenograf: Nenad Borgudan

Kostimografkinja: Nataša Svekler

Dizajnerica svjetla: Ana Matičević

Redateljica: Vesna Fijačko Fodor

Urednica: Snježana Nožinić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!