Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a: "Insite"

04.01.2023.

Zadnja izmjena 12:38

Autor: Aquarius Records

Davor Križić: Insite

Davor Križić: Insite

Foto: promo / Aquarius Records

Cijenjeni trubač Davor Križić u svojoj dugoj i bogatoj karijeri ostvario je brojne uspješne suradnje kao solist Jazz orkestra HRT-a, član grupa Cubismo i The Bastardz te je dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima su Porin, nagrada Status i nagrada HDS-a Miroslav Sedak Benčić za 2020. godinu, a sada u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a predstavlja svoj dugoočekivani novi samostalni album Insite.

"Nakon koncerta održanog 2019. godine, povodom 30 godina mog sviranja u Jazz orkestru HRT-a, nastala je ideja da napravimo moj autorski album. Na ovom albumu spojio sam svoj rad koji se razvijao u malim sastavima sa sjajnim aranžerima i muzičarima Jazz orkestra HRT-a i njime sam pokušao ispričati svoju intimnu glazbenu priču", o suradnji je ispričao Davor Križić.


Davor ne skriva koliko je rad na ovom projektu za njega poseban:


"Član sam Jazz orkestra od davne 1989. godine i od tada pa do danas svirao sam s nebrojenim kvalitetnim glazbenicima i dirigentima. Ipak ovaj projekt za mene je poseban, jer suradnja s današnjom postavom Jazz orkestra, njihov angažman i svirka donijeli su sjajan zvuk i vrhunsku izvedbu.mojih kompozicija. Jazz made in Zagreb!", o suradnji je rekao Davor te nastavio:


"Izuzetno mi je drago da su se ovom projektu pridružili moji dragi prijatelji i suradnici Saša Nestorović na saksofonu, Kruno Levačić na bubnjevima, Matija Dedić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu, Šimun Matišić na vibrafonu i Vedaši vokalisti. Izvrsne aranžmane napisali su Silvije Glojnarić, Joe Kaplowitz i Luka Žužić. Ekipa s HRT-a odradila je sjajan posao, posebno zahvaljujem Ivani Kocelj, voditeljici RJ-glazbe, i Borisu Horvatu iz Aquarius Recordsa što su prepoznali i podržali ovaj projekt. S ponosom predstavljam ovaj album."


Ovaj vrhunski jazz album osvaja na prvo slušanje, a kako kaže istaknuti novinar Saša Drach, "zamišljen je kao putovanje kroz snove," te ističe: "Taj univerzalni životni impuls, njemu osobno dan, koji jednako pronalazi u svom miru ali i nemiru, Davor pretvara u razumljive nam glazbene priče. Bez obzira na to koliko nam je njihovo izvorište nejasno, Davorova interpretacija predstavlja ih kristalno jasnim emocijama." Zakoračite u novu glazbenu priču Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a.


Album Insite dostupan je na svim streaming servisima, a u fizičkoj prodaji ga možete potražiti u Aquarius Music Shopu i svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!