15:52 / 28.06.2018.

Autor: HRT

Jazz orkestar HRT-a i Dee Dee Bridgewater u Dubrovniku

-

-

Foto: - / -

U srijedu, 18. srpnja, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella nastupa na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama s proslavljenom Dee Dee Bridgewater
Srijeda, 18. srpnja 2018. u 21:30
ispred Katedrale, Dubrovnik

Dee Dee Bridgewater, vokal
Jazz orkestar HRT-a
Andreas Marinello, dirigent

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella nastupa na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama s proslavljenom Dee Dee Bridgewater!

Dee Dee Bridgewater jedna je od najboljih pjevačica na današnjoj svjetskoj jazz sceni. Njezine jedinstvene izvedbe jazz standarda donijele su joj tri nagrade Grammy, a uloga Glinde u mjuziklu The Wiz prestižnu nagradu Tony. Zahvaljujući autentičnoj osobnosti i bogatom koncertnom i kazališnom iskustvu, nastupi Dee Dee Bridgewater svrstavaju se među najuzbudljivije vokalne predstave na recentnoj svjetskoj jazz sceni. Njezini su nosači zvuka proglašavani najboljim jazz albumima, a mnogi je drže nasljednicom slavne Elle Fitzgerald. Uz to je UN-ova ambasadorica dobre volje koja se kroz Organizaciju za prehranu i poljoprivredu (FAO) zalaže za okončanje gladi u svijetu. 

Više o koncertu...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!