Peristil oduševeljn hitovima Dine Dvornika u izvedbi Jazz orkestra HRT-a

18.07.2022.

14:29

Autor: HRT

Tribute to Dino Dvornik na Peristilu

Tribute to Dino Dvornik na Peristilu

Foto: HRT / HRT

U subotu, 15. srpnja 2022., Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera nastupio je na Peristilu u Splitu s programom posvećenim stvaralaštvu Dine Dvornika. Njegove nezaboravne pjesme, u srcu njegova grada, izvodili su Sabrina Hebiri i Mario Huljev.

Pelin i med, Ti si mi u mislima, Ja bih preživio, Zašto praviš slona od mene, Jače manijače, Imam rep, Neću da znam za nikoga osim tebe... nizali su se svima dobro poznati hitovi Dine Dvornika u izvedbi članova Jazz orkestra HRT-a i mladih pjevača moćnih vokala Sabrine Hebiri i Maria Huljeva. Upravo oni bili su dio projekta Hipnotiziran koji je kao posveta stvaralaštvu Dine Dvornika zaživio prošloga ljeta na Sunčanoj strani Prisavlja. Sada, kao Tribute to Dino Dvornik, projekt su, u nešto drugačijoj, ali jednako očaravajućoj verziji, zajedno s Jazz orkestrom HRT-a i Mironom Hauserom, predstavili u Splitu.


Obrada za big band formaciju Dinine glazbe prihvatili su se sam Miron Hauser te Aleš Avbelj, Reinhard Summerer, Bruna Matić i Darko Sedak-Benčić, te su, sudeći po interesu i reakcijama publike na Peristilu - oduševljenju i pozivima na bis - ostvarili sjajan posao!

Tribute to Dino Dvornik na Peristilu

Tribute to Dino Dvornik na Peristilu

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!