12:39 / 30.07.2018.

Autor: HRT

Prijava novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a - rok do 31. siječnja 2019.!

Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a

Foto: - / HRT

Podsjećamo na poziv za prijavu novih skladbi za Jazz orkestar HRT-a koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u novoj sezoni Jazz orkestra. Rok za prijavu je 31. siječnja 2019.!
Hrvatska radiotelevizija – RJ Glazba – Jazz orkestar HRT-a

OBJAVLJUJU

POZIV

za prijavu novih skladbi koje će sudjelovati u izboru za izvedbu u sklopu koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona.

Razmatrat će se isključivo izvorne skladbe u trajanju do 12 minuta koje nikad nisu bile javno izvedene, a namijenjene su jazz orkestru, bez solista ili sa solističkom dionicom (u izvedbi samog skladatelja). Jazz orkestar podrazumijeva standardni big band u sastavu:

– 2 alt saksofona (sopran saksofon, flauta, klarinet)
– 1 tenor saksofon (sopran saksofon, klarinet)
– 1 tenor saksofon (sopran saksofon, klarinet, bas-klarinet, flauta)
– 1 bariton saksofon (bas klarinet, flauta)
– 4 trube (krilnice)
– 3 trombona, 1 bas trombon
– ritam-sekcija: gitara, klavir, kontrabas (bas-gitara), bubnjevi


Jedan skladatelj može sudjelovati u izboru isključivo s jednom skladbom.

O izboru skladbi odlučivat će stručno povjerenstvo u sastavu: Saša Nestorović (dirigent projekta), te Miro Kadoić i Luka Žužić (članovi Jazz orkestra HRT-a).

Od svih prijavljenih skladbi, stručno povjerenstvo izabrat će do 10 najboljih koje će biti praizvedene u sklopu koncerta Jazz orkestra HRT-a 6. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti, dvorana Gorgona. Kriteriji za odabir bit će: izvornost ideje, razina invencije, kvaliteta skladateljsko-tehničke razrade i orkestracije. Ako kriterije zadovoljni manji broj skladbi od broja potrebnog za cjelovečernji koncert, odabrane skladbe će biti praizvedene, a ostatak programa će se popuniti baštinjenim djelima hrvatskih autora prema izboru dirigenta projekta.

Skladatelji u natječaju sudjeluju bez naknade. Za izvedbu odabranih skladbi te njihovo eventualno trajno tonsko snimanje, skladateljima se ne plaća naknada. Skladatelji koji sudjeluju u izvedbi svojih skladbi kao solisti, nastupaju bez naknade.

Partiture i dionice skladatelji su dužni predati u PDF formatu na CD-ROM nosaču. Rok predaje radova je do 31. siječnja 2019., osobno ili poštom na adresu:

Ksenija Pećanić
RJ Glazba
Prisavlje 3,
10 000 Zagreb

ili na e-mail adresu ksenija.pecanic@hrt.hr putem linka za download.

Rezultati
poziva bit će objavljeni na web stranici glazba.hrt.hr 11. veljače 2019. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti dirigentu projekta Saši Nestoroviću na e-mail adresu: sasa.nestor@gmail.com

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!