Jazz orkestar HRT-a & Bruna Matić present NOISE

17:06 / 03.05.2021.

Autor: HRT

Bruna Matić

Bruna Matić

Foto: promo / promo

Utorak, 18. svibnja 2021. u 20 sati

Kino Studentskog centra


Jazz orkestar HRT-a & Bruna Matić present NOISE


Bruna Matić, bubnjevi, skladateljica

Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent


Nakon više napisanih kompozicija i suradnji s Jazz orkestrom HRT-a, zagrebačka bubnjarka Bruna Matić ovim će koncertom predstaviti novi projekt N O I S E. Ova suita govori o buci koja nas svakodnevno okružuje. Buka prometa, radova, kaos svakodnevnog života, reklame kojima smo bombardirani, misli na koje ne možemo utjecati, te ostali neželjeni sadržaj stvaraju kakofoniju koju ne možemo izbjeći, dok je onečišćenje bukom postalo sastavni dio života u gradu, ostavljajući ozbiljne posljedice na čovjekovo mentalno i fizičko zdravlje. Ova kombinacija jazza i elektroničke glazbe predstavlja Brunu Matić u novome svjetlu, istražujući nove putove jazza u 21. stoljeću, dok nas narativni sadržaj djela vodi kroz priču o životu u modernom svijetu.


Bruna Matić rođena je u Zagrebu 1995. godine. U dobi od sedam godina počinje svirati bubnjeve, a kao desetogodišnjakinja počinje svoje glazbeno školovanje te stječe iskustvo na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Godine 2018. završava bachelor studij jazz bubnjeva na Sveučilištu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Grazu, a 2020. master studij na akademiji Codarts u Rotterdamu. U dosadašnjoj karijeri imala je prilike surađivati s mnogim vrsnim glazbenicima i sastavima iz Hrvatske i šire, kao što su Jazz orkestar HRT-a, HGM A Band, The Frajle, Davor Križić Experiment, te Miro Kadoić/David Gazarov Quartet. Sa svojim sastavom Bruna Matić Quartet objavljuje album prvijenac 2019. godine pod nazivom Two Weeks After Midnight. Dobitnica je nagrade Status u kategoriji jazz bubnjeva koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.


Koncert se izravno prenosi na Trećem programu Hrvatske televizije te se snima za Hrvatski radio, a snimka će se emitirati u srijedu, 19. svibnja u 20 sati na Trećem programu Hrvatskoga radija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!