Otiš'o je s mirisima jutra: u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca

23.09.2021.

01:44

Autor: HRT

Krunoslav Kićo Slabinac

Krunoslav Kićo Slabinac

Foto: Nina Đurđević / Pixsell

Nedjelja, 24. listopada 2021. u 20.00

Studio Zvonimir Bajsić, HRT 


Otiš'o je s mirisima jutra: u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca


Tamburaški orkestar HRT-a

Siniša Leopold, dirigent


Jacques Houdek

Ivana Kindl

Zrinka Posavec

Stanko Šarić

Boris Ćiro Gašparac

Antun Stašić


„Malo je pjevača u svijetu s toliko bogatom i raznovrsnom karijerom. Od rocka do bećarca, od svjetskih evergreena do hrvatskih antologijskih pjesama koje su obilježile brojne generacije na našim prostorima. Kao nenadmašni izvođač – kompletan showman - i kao autor osebujnog stila, Kićo je ostao svoj i jedinstven“, zapisao je maestro Siniša Leopold uoči koncerta Tamburaškog orkestra HRT-a s Krunoslavom Kićom Slabincem 14. listopada 2018. godine.


Pokazat će se da je to bila posljednja suradnja Tamburaša i maestra Leopolda s tim legendarnim glazbenikom čija je solo karijera počela krajem 1960-ih godina. Duhovitost, sjajne imitacije, majstorski scenski nastup i izvanredan vokal ostavljali su publiku bez daha na koncertima i svjedočili o raskoši njegova talenta, zabavljačkoj i glazbeničkoj svestranosti.


S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima, među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac obilježio je naraštaje na ovim prostorima i ostavio nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini.


Ususret prvoj godišnjici njegova odlaska, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold odaju mu počast prisjećanjem na njegov opus, i to u izvedbama vrsnih solista: Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Zrinke Posavec, Stanka Šarića, Borisa Ćiru Gašparca i Antuna Stašića (violina).


Mjesta za publiku su popunjena.


Koncert se može pratiti u izravnom radijskom prijenosu na Prvom programu Hrvatskog radija (HRT – HR1), HRT - Radiju Osijek te Glasu Hrvatske. Televizijska snimka bit će prikazana u jednom od termina rezerviranim za tamburašku glazbu. 

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!