Psihomodo Pop i Jazz orkestar HRT-a: Sve će biti u redu

17:18 / 07.07.2021.

Autor: HRT

Psihomodo Pop

Psihomodo Pop

Foto: B. Pešić / promo / Psihomodo Pop

Srijeda 14. srpnja 2021. u 21 sat

južni travnjak zgrade HRT-a


Sunčana strana Prisavlja: Sve će biti u redu


Psihomodo Pop & Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent


Napalm djevice


Nakon što je prošle godine na Sunčanoj strani Prisavlja Psihomodo Pop priredio pravu punk-rock feštu, na ovogodišnjem izdanju koncerta na ljetnoj pozornici Hrvatske radiotelevizije, Davor Gobac i društvo - Vlatko Ćavar, Smiljan Paradiš, Jurij Novoselić i Tin Ostrešudružuju snage s Jazz orkestrom HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, umjetničkog voditelja Orkestra. Vokalno pojačanje bit će im legendarne Napalm djevice


Poznati hitovi kao što su Mila, Frida, Pinokio, Ja volim samo sebe, Sexy magazin, Natrag u garažu, Bomba, Sve će biti u redu i mnogi drugi ugledat će svjetlo dana u sasvim novim jazz aranžmanima pripremljenima baš za ovu prigodu. Darko Sedak-Benčić, Luka Žužić, Joe Kaplowitz i Bruna Matić poznatim rock hitovima dali su jazz prizvuk s idejom da sačuvaju stil obaju sastava prepoznatljivim: da publika koja voli Psihomodo Pop voli i taj program, a i da publika koja voli Jazz orkestar HRT-a također bude zadovoljna. 


„Ono što mi želimo napraviti je ne promijeniti njihov zvuk nego njima dodati naš: moćan puhački korpus i još neke instrumente koji oni nemaju. Mislim da ćemo uspjeti postići da dobijemo taj zvuk i da će publika zbilja uživati“, otkrio je Miron Hauer. 


Upravo je od Mirona Hausera i potekla inicijativa za suradnju s Psihomodo Popom, budući da je kao trombonist surađivao s bandom na snimanju dionica puhačke sekcije njihova posljednjeg albuma. 


„Nakon prvog zanosa, pojavili su se razne nedoumice – kako to sve skupa uklopiti u Jazz orkestar, jer je to ipak malo drugačija glazba od svega što smo do sada radili. Npr. u projektima sa Chui i s Rundekom je bila riječ o glazbi koja je nama kao orkestru bliska, s utjecajima poput latin jazza, world musica itd. Psihomodo pop toga nema, oni su čisti rock bend. Cilj nam je bio spojiti dva benda, a da ne izdamo niti naš niti njihov stil“, zaključio je uoči skorašnjeg spektakla na Sunčanoj strani Prisavlja Miron Hauser.


Osim onih koji su uspjeli osigurati svoje mjesto na Prisavlju (sva su mjesta već popunjena), u koncertu će moći uživati i slušatelji Radija Sljeme zahvaljujući izravnom prijenosu te gledatelji Hrvatske televizije: snimka koncerta emitirat će se u četvrtak, 15. srpnja na Trećem programu Hrvatske televizije.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!