Simfonijski orkestar HRT-a, Ivan Repušić, Adela Zaharia, Filip Filipović

29.06.2022.

17:10

Autor: HRT

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: promo / promo

Četvrtak, 25. kolovoza u 22 sata

Ispred Katedrale, Dubrovnik


Simfonijski orkestar HRT-a

Ivan Repušić, dirigent

Adela Zaharia, sopran

Filip Filipović, tenor


Program:

Ferdinand Hérold, Charles Gounod, Gaetano Donizetti, Antonín Dvořák, Giuseppe Verdi

Simfonijski orkestar HRT-a neizostavan je nositelj svečanosti zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Tako će i biti i za kraj ovogodišnjeg 73. izdanja festivala, kada će na čelo orkestra ponovno stati maestro Ivan Repušić. Šef dirigent Minhenskog radijskog orkestra i prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu koji se uvijek rado vraća na hrvatske koncertne podije, u Dubrovniku će predvoditi operni gala program.


U goste stiže pobjednica Međunarodnog pjevačkog natjecanja Operalia, sopranistica Adela Zaharia. Upravo nakon te pobjede pozdravljena je kao 'istinsko otkriće' te niže uspjehe diljem svijeta. Njezin debi u Kraljevskoj operi u Londonu u ulozi Done Anne u Mozartovu Don Giovanniju prošle sezone bio je prava senzacija. Istu je ulogu pjevala i u Kraljevskom kazalištu u Madridu, a iza sebe ima i nastupe u Bavarskoj državnoj operi, Pariškoj operi, Njemačkoj operi u Berlinu... Pridružit će joj se jedan od najperspektivnijih mladih pjevačkih talenta s naše scene, ovogodišnji pobjednik natjecanja Boris Papandopulo – tenor Filip Filipović. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu debitirao je u ulozi Mehmeda Sokolovića u operi Nikola Šubić Zrinjski, a nedavno je zadivio nastupom na Operi pod zvijezdama na Sunčanoj strani Prisavlja.


Više o koncertu...


Izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija i Prvom programu Hrvatske televizije.


ORGANIZACIJA: Dubrovačke ljetne igre


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!