14:05 / 25.06.2021.

Autor: HRT

Simfonijski orkestar HRT-a, Lovre Marušić i Ivan Hut

Glazbene večeri u sv. Donatu

Glazbene večeri u sv. Donatu

Foto: Glazbene večeri u sv. Donatu / Glazbene večeri u sv. Donatu

Utorak, 6. srpnja 2021. u 21 sat

Forum, Zadar


Glazbene večeri u sv. Donatu


Simfonijski orkestar HRT-a

Ivan Hut, dirigent

Lovre Marušić, klavir


Camille Saint-Saëns: Danse macabre

Boris Papandopulo: Koncert za klavir i orkestar br. 3

Franz Liszt: Les préludes


Simfonijski orkestar HRT-a u protekloj je sezoni ostvario zapažene suradnje i s dirigentom Ivanom Hutom i s pijanistom Lovrom Marušićem. Sada se svi zajedno udružuju kao bi nastupili na otvorenoj pozornici drevnog rimskog foruma u Zadru gdje se već tradicionalno otvaraju Glazbene večeri u sv. Donatu. Istaknuti dirigent mlađe generacije, Ivan Hut, diplomirao je i magistrirao u Rotterdamu te tijekom karijere ravnao, između ostaloga, orkestrom Sinfonia Rotterdam, Simfonijskim orkestrom Sveučilišta Guanajuato, Zagrebačkom filharmonijom te Zadarskim i Varaždinskim komornim orkestrom. Od 2020. obnaša dužnost dirigenta Dubrovačkog simfonijskog orkestra. 


Lovre Marušić nastupit će kao solist u Koncertu za klavir i orkestar Borisa Papandopula. Mladi pijanist zvijezda je naše, a sve više i inozemne pijanističke scene. Studirao je u Moskvi, Zagrebu i Weimaru, dobitnik je brojnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima te je zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.


Više na: 61. Glazbene večeri u sv. Donatu


Izravni prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskoga radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!