Slavonijo jedna jedina uz Marka Sesara

15.06.2022.

12:36

Autor: HRT

Marko Sesar

Marko Sesar

Foto: Adriana Lončarević / Aduro Adriana Photography

Nedjelja, 12. ožujka 2023. u 20 sati

Studio Zvonimir Bajsić, HRT 


Slavonijo jedna jedina

Tamburaški orkestar HRT-a

Marko Sesar, dirigent


Gosti:

Mia Dimšić

Željko Lončarić Žec

Franjo Juzbašić

Zlatko Galik, bisernica 

Filip Butković, gajde

Ženski vokalni ansambl Nene


Tamburaškom orkestru HRT-a iz Osijeka u goste stiže Marko Sesar, iskusni poznavatelj tambure i tamburaške glazbe. Aktivan i kao pedagog i kao izvođač, među ostalim, promiče tamburaštvo kao umjetnički suradnik Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku i kao umjetnički voditelj Tamburaškog ansambla istoga Odsjeka.


Za ovu prigodu priredio je izbor tradicijskih, koncertantnih i popularnih tamburaških skladbi i pjesama Slavonije, Baranje i Srijema. Među njima su Mladošću se Osijek diči Bože Potočnika, Baranjska rapsodija Julija Njikoša, Divanili smo dugo u noć Krešimira Stipe Bogutovca, Istina o Baranji Antuna Nikolića, Slavonski impromptu Jurice Hrenića, Srijemsko kolo u zapisu Josipa Stojanovića, tradicionalne Pjesmom kroz Srijem, Šokačka nadigravanja, Ćera dika vrančiće, kao i jedna sasvim nova skladba – Fantazija za bisernicu i tamburaški orkestar Marka Bertića. Dakako očekuje nas i vječna slavonska himna Pjevat će Slavonija Branka Mihaljevića i Miroslava Slavka Mađera,


Marku Sesaru i Tamburaškom orkestru HRT-a pridružuit će se niz vrsnih vokalnih i instrumentalnih solista!


Koncert izravno prenosi HRT Radio Osijek, a može se pratiti izravno i na Facebook stranici Radio Osijeka. Voditeljica je Maja Ciglenečki.

Galerija
Tamburaški orkestar HRT-a, Foto: Jasenko Rasol/HRT
Tamburaški orkestar HRT-a, Foto: Jasenko Rasol/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!