Uskrs u ozračju tambure

18:27 / 04.04.2022.

Autor: HRT

Tamburaški orkestar HRT-a, dirigent Siniša Leopold u crkvi bl. A. Kažotića

Tamburaški orkestar HRT-a, dirigent Siniša Leopold u crkvi bl. A. Kažotića

Foto: Marija Štilinović / HRT

Ponedjeljak, 18. travnja 2022. u 20 sati

Crkva Blaženog Augustina Kažotića, Zagreb, Ivanićgradska 71


Uskrs u ozračju tambure


Tamburaški orkestar HRT-a

Igor Kudeljnjak, dirigent

Arijana Gigliani Philipp, sopran

Marko Antolković, tenor

Trio /Arijana Gigliani Philipp - sopran, Edmund Andler Borić –orgulje, Bruno Philipp –klarinet/

Komorni zbor Ivan Filipović, dirigent Goran Jerković

Dječji zbor Kažotići uz Slavka Nedića

Mladena Gavran, glumica 


Na inicijativu Radio Sljemena Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja u suradnji sa samostanom i župom bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici organizira koncert uskrsnih pjesama Uskrs u ozračju tambure u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a i mnogih gostiju.


Uz Tamburaški orkestar HRT-a, na četvrtom po redu uskrsnom koncertu, nastupit će domaćini Dječji zbor 'Kažotići' uz Slavka Nedića, sopranistica Arijana Gigliani Philipp, tenor Marko Antolković, trio u sastavu Arijana Gigliani Philipp, Edmund Andler Borić, orgulje i Bruno Philipp, klarinet te Komorni zbor Ivan Filipović kojeg vodi Goran Jerković.


Na programu su tradicionalne uskrsne pjesme i klasične kompozicije (Bach, Mascagni, Schubert, Frank, Mozart, Händel) u prigodnoj obradi za tamburaški orkestar ili gostujuće sastave kao i autorske skladbe pisane baš za ansamble koji će nastupiti.


Koncert će izravno prenositi Drugi program Hrvatskog radija, Treći program Hrvatske televizije, Glas Hrvatske, a moći će se pratiti i putem multimedijalne platforme HRTi


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!