Jazz orkestar HRT-a na Peristilu: Tribute to Dino Dvornik

08.07.2022.

14:28

Autor: HRT

68. Splitsko ljeto

68. Splitsko ljeto

Foto: promo / promo

Petak, 15. srpnja 2022. u 21 st

Peristil, Split


Tribute to Dino Dvornik


Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent


Sabrina Hebiri & Mario Huljev, vokali

Nakon sjajnog lanjskog tributa Dini Dvorniku na Sunčanoj strani Prisavlja, Jazz orkestar HRT-a i Miron Hauser njegovu glazbu izvode u srcu njegova grada – na legendarnom splitskom Peristilu! U izvedbi antologijskih hitova kao što su Pelin i med, Ti si mi u mislima, Ja bih preživio, Zašto praviš slona od mene, Jače manijače i mnogih drugih, sudjelovat će Sabrina Hebiri i Mario Huljev.


Stvaralaštvo Dine Dvornika ostavilo je neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi i trajno se upisalo u kolektivnu svijest generacija, od onih koje su s Dinom odrastale, do onih današnjih i budućih. Hrvatski kralj funka, čiji su stil, svestranost, energija, inovativnost, muzikalnost i individualnost unijeli dotad neslućene novosti u hrvatsku glazbu, pomaknuli granice i postavili nove produkcijske standarde, stvarao je kao pjevač, izvođač, skladatelj, tekstopisac, producent, multiinstrumentalist, autor, aranžer… Svojom je glazbom postavio nove standardne, kreativno i vješto kombinirajući muzikalnost, humor, plesne ritmove i stilove, kao i tehnološke inovacije, te stvorio opus za vječnost.


Više o događaju...


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!