Miro Kadoić: Momenti

13:29 / 23.09.2021.

Autor: HRT

Miro Kadoić

Miro Kadoić

Foto: Jasenko Rasol / HRT

Srijeda, 2. ožujka 2022. u 20. sati

Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti 


Momenti


Miro Kadoić, saksofon, skladatelj


Gošća: Valerija Nikolovska

Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent


Višestruki dobitnik nagrada Status i Porin, dugogodišnji član Jazz orkestra HRT-a, Miro Kadoić, pripremio je autorski projekt pod nazivom Momenti. Riječ je o programu koji kombinira njegove već poznate skladbe i novija djela u aranžmanima samoga autora, njegove dugogodišnje suradnice Brune Matić te Mirona Hausera, koji će i predvoditi program. Kao gošća u dvije skladbe – Cool Nature i Reconciliation - nastupit će Valerija Nikolovska.


Jazz saksofonist, klarinetist, flautist i skladatelj Miro Kadoić diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1986.) te se usavršavao na Manhattan School of Music u New Yorku. Već 1986. postao je član tadašnjeg Plesnog orkestra Radio-televizije Zagreb, potom i Big banda Radiotelevizije Slovenija, te naposljetku Jazz orkestra HRT-a. Kroz nastupe u tim orkestrima, kao solist muzicirao je s brojnim uglednim jazzistima, među kojima su: Johnny Griffin, Clark Terry, Ernie Wilkins, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Herb Pomeroy, Maria Schneider, Diane Schuur, Michael Abene, David Murray, Ernie Watts, Christian McBride… Aktivan na slovenskoj i hrvatskoj jazz sceni, surađuje ili je surađivao s nizom istaknutih glazbenika (Petar Ugrin, Primož Grašič, Ratko Divjak, Krunoslav Levačić,Saša Nestorović, Davor Križić, Boško Petrović) te djeluje u više jazz sastava, primjerice Boilers All Stars. Vodi i vlastite sastave kao što su Ten Directions, te kvartet i orkestar Mirokado, koje mahom izvode njegove skladbe. Kao vođa sastava objavio je više albuma: Dry, Monster in the Garden, Free Point, Human Link, Vitro.


Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna preko mrežne stranice ulaznice.hr tjedan dana prije koncerta i u Muzeju suvremene umjetnosti dva sata prije početka koncerta.  


Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili pisanom obliku). Nošenje zaštitnih maski je obavezno. Dolazak na događaj preporučuje se do 19.30 zbog provođenja epidemioloških mjera.


Izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!