11:48 / 10.06.2021.

Autor: HRT

A Kind of Magic - Zbor HRT-a izvodi glazbu grupe Queen

Zbor Hrvatske radiotelevizije

Zbor Hrvatske radiotelevizije

Foto: Dario Njavro / HRT

Nedjelja, 27. lipnja 2021. u 21 sat

Sunčana strana Prisavlja


A KIND OF MAGIC

Zbor HRT-a

Tomislav Fačini, dirigent, klavinova


Zlatko Bebek, gitara

Marko Petrović, klavijature

Olja Dešić, bas gitara

Marko Duvnjak, bubnjevi


Osnovana u Londonu 1970., grupa Queen svojom je glazbom, imidžem i dalekosežnim utjecajem prisutna u globalnoj kulturi više od četiri desetljeća. Neprežaljeni Freddie Mercury (glavni vokal, klavir), još uvijek aktivni Brian May (gitara, vokal) i Roger Taylor (bubnjevi, vokal) te umirovljeni John Deacon (bas gitara, povremeno prateći vokal) svojim su skladbama rušili granice između rock glazbe i drugih žanrova, a inovativnim nastupima razbijali dotadašnje stereotipe. Ostali su vjerni svojim principima rada u kojemu je svaki član banda ravnopravno kreativno doprinosio stvaranju specifičnog i zauvijek prepoznatljivog stila, ali i zadržavao vlastitu osobnost. Kao sastav primljeni su u Rock and Roll Hall of Fame (2001.), a s obzirom da je svaki član napisao hit singlove, sva četvorica su uvršteni i u Songwriters Hall of Fame (Freddie Mercury, od čije se smrti ove godine navršava trideset godina, posmrtno).


Grupa Queen ubraja se među najveće, najuspješnije, najutjecajnije i najprodavanije svjetske glazbenike. Njihovo je stvaralaštvo bezvremensko, a koliko je slojevito i neiscrpno posvjedočit će aranžmani Tomislava Fačinija i Olje Dešića nekih od najvećih hitova, među kojima su Breakthru, Don't Stop Me, The Game, Love Of My Life, Seaven Seas Of Rhye, Somebody To Love, A Kind Of Magic, Who Wants To Live Forever… S obzirom da su i sami članovi grupe Queen veliku pažnju poklanjali višeglasju, vokalnim harmonijama i zborskom zvuku, logično je da ih izvode članovi Zbora HRT-a, uz za ovu prigodu okupljeni band.


Prijaviti se možete ovdje


Izravni prijenos na Trećem programu HTV-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!