Nominacije za Porin Simfonijskom i Jazz orkestru HRT-a

10:17 / 18.02.2022.

Autor: HRT

Pavle Dešpalj i Simfonijski orkestar HRT-a 2016.

Pavle Dešpalj i Simfonijski orkestar HRT-a 2016.

Foto: Domagoj Kunić / HRT

Simfonijski orkestar HRT-a nominiran je za Porin u kategoriji 'najbolja izvedba klasične glazbe', za izvedbu Simfonijskog scherza Svetislava Stančića ostvarenu pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, u tri navrata šefa dirigenta Simfonijskog orkestra HRT-a i doživotnog počasnog šefa dirigenta. Maestro Dešpalj preminuo je 16. prosinca 2021. godine. Izvedba je snimljena studijski 2016. te uvrštena na album Povijesni koncert 1916.: stoljeće poslije objavljen u izdanju HRT-a.

Naslovnica izdanja "Povijesni koncert 1916."

Naslovnica izdanja "Povijesni koncert 1916."

Foto: G. A. D. Produkcija / HRT

Album Giant's Freedom Zvjezdana Ružića i Jazz orkestra HRT-a zaslužio je nominaciju za Porin u kategoriji 'najbolji album jazz glazbe', a skladba Abundance & Peace nominirana je u kategoriji 'najbolja izvedba jazz glazbe'. Izvođači su Zvjezdan Ružić, ujedno i autor, uz Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, a producenti Igor Geržina i Zvjezdan Ružić. Nakladnik je Zvjezdan Ružić.

Giant's Freedom, naslovnica albuma

Giant's Freedom, naslovnica albuma

Foto: promo / promo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!